Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

GAP’TA YENİ PROJE ‘TAŞ ATMA GOL AT’

 

13.11.2008 12:18:42

Güneydoğu Bölgesini Ayakta Tutmak Ve Hayat Standartlarını Yükseltmek İçin Gerçekleştirilen Asrın Projesi Daha Meyve Vermeden Yeni Ağaçlar Dikmeye Başladı Bile. Hükümetin Aldığı Yeni Bir Karar İle Çocuklara Yönelik Yeni Bir Proje Gerçekleştiriliyor. Bunun İçinde Valiliklere 37 Milyon YTL Aktarıldığı Belirtildi.

 

 

G.ŞIRNAK HABER- Ekonomik krizlerle çalkalanan Güneydoğu henüz kendini finanse edebilecek duruma gelmeden yeni projeleri ile göz dolduruyor. Açlık sınırında yaşamaya başlayan vatandaşlar henüz ekmek bulmazken kendilerine yönelik başlatılan yeni projeler için; ‘ her şey eskisi gibi devam eder’ diyorlar. GAP  Projesi kapsamında yeni başlatılan bir açılım çocukları oldukça sevindirecek ancak yaşanan işsizliğe herhangi bir çözüm bulunmadan 37 milyon YTL’lik bir kaynağın kullanılması vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. Ekonomik paketin içinden çıkan bu projenin İl Valiliklerine bildirildiği ve gençler için çeşitli spor sahalarının yapılacağı açıklandı. Ulusal bir basında çıkan haberlere göre şimdiden birkaç ilde projenin çalışmaları başlatıldı. Şırnak’ta ise henüz bir hareketlilik yok. Şırnaklı esnaflar ise sıkıntıları ile baş başa bırakılmış durumda, vatandaşın cebinde olmayan para esnafın borç defterini kabartmaya devam ediyor. Borcunu ödeyemeyen vatandaşlarda artık sıkıla büzüle yollardan geçtiklerini ifade ediyorlar. GAP Projesi kapsamında açıklanan ekonomik paketin kendilerine yansımadığını düşünen vatandaşların sayısı giderek artıyor. Urfa, Diyarbakır ve Batman gibi gelişmekte olan illerin Şırnak açısından daha şanslı olduğunu belirten vatandaşlar bu durumun kendilerini olumsuz bir şekilde etkilediği ve Hükümetin işsizlik için Şırnak’ta hiçbir faaliyet gerçekleştiremediği savunuyorlar. Nitekim Şırnak’ta iş bekleyen bir çok genç kendilerine kapanan kapıları aralamaya ancak sonuç bulamamaya devam ediyor. Aylardır Okullarda çalışması beklenen hademelerin 2 ay geçmesine rağmen halen işlerine başlamamaları ve ilçelerden yeni yeni işçilerin başvurularının alınması ise bu işin uzayacağını gösteriyor. Silopi’de hademe işi için İl Özel idaresine yeni başvurular yapıldı. Şırnak’ta ise daha önce belirlenen isimlerin sürekli siyasi nedenlerden dolayı değiştirildiği ve halen iş bekleyen vatandaşların işlerine başlamadığı öğrenildi. Okulların hademe sıkıntısı ise halen devam etmekte. Veli toplantılarında Velilerin okullar kötü durumda ve tam temizlik yapılmıyor uyarılarına karşılık Okul Müdürlerinin hademelerin atanması ile bu sıkıntının giderileceği sözü verilmişti ancak görülen o ki okullarımızda halen var olması gereken hademeler henüz iş başı yapmış değiller. İşe alınacağı daha önce belirtilen birçok işsiz ise bu konunun açıklığa kavuşmasını bekliyor. GAP’ın şuan ki en önemli konusunun işsizliğe çare bulmak olduğunu ifade eden Şırnaklı vatandaşlar artık giderek artan işsizliğin önüne geçilmesini bekliyorlar.

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337955

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber